Himmelsk saffransfudge

Himmelsk saffransfudge

Många gånger är det bästa godiset det som är enkelt att göra. Fudge är sådant godis, ”bara” att koka ihop, hälla upp i form, svalna och skär upp. Fudge är en supergott och smälter i munnen…du kommer älska den! En liten varningens finger bara, tänk på att själva uppkoket blir ganska varmt, en sisådär 120°C för att vara exakt. Det här är ju också ett godis som går alldeles utmärkt att frysa in!

Ingredienser till ca. 25-28 bitar

250 gr. vispgrädde
270 gr. strösocker
60 gr. ljus sirap
150 gr. vit choklad
0,5 gr. saffran

Gör så här:

Klä en liten form 10 * 20 cm med bakplåtspapper.

Mortla saffranet med lite av sockret.

Blanda grädde, strösocker och sirap i en kastrull.

Börja med att sjuda upp allt under omrörning, till sockret löst upp sig. Koka sedan upp allt till 120°C utan att röra, använd termometer och ha tålamod!

När temperaturen är nådd, ta av kastrullen från plattan och lägg ner chokladen om saffranet och rör snabbt om allt.

Häll ner i formen och låt svalna. Ställ in den i kylskåpet när den har svalnat så att den får stelna helt.

Skär upp i lagom stora bitar och njut.